Wat we doen:

ONZE PROJECTEN:

DOMA MERA 

DUSHANBE, TAJIKISTAN 

In Tajikistan werken veel vrouwen en kinderen gedwongen door een pooier, armoede of andere omstandigheden in de seksindustrie. Door de grote armoede voelen zij zich verantwoordelijk voor hun familie. Maar omdat ze vaak geen opleiding en geen baan hebben, komen ze in een wereld van gedwongen prostitutie en drugs terecht. Ze wonen voornamelijk op straat, in kelders van flatgebouwen of huizen die gebruikt worden als bordeel. Zo ook in Dushanbe, de hoofdstad van Tajikistan. De Safe Home waarin de moeders en kinderen in Tajikistan worden opgevangen heet Doma Mera. Dit betekent ‘huis van vrede’. Doma Mera is de eerste en enige 24-uurs opvang voor vrouwen in Tajikistan. De Safe Home is vergelijkbaar met een Nederlandse crisisopvang. Alle moeders en kinderen die opgevangen worden krijgen medische zorg, begeleiding en praktische ondersteuning om zelfredzaam te worden. Doma Mera heeft een huisbakkerij waar vrouwen tijdens de eerste periode van hun herstel kunnen werken. Zodra ze sterk genoeg zijn, wordt er passend ander werk voor hen gezocht. Doma Mera bereidt de vrouwen in de opvang voor op een nieuw leven. Een leven zonder afhankelijkheid van de seksindustrie, een leven vrij van verslaving, een leven met een hoopvolle toekomst. Ons lokale team doet ook straatwerk. Zo bouwen we relaties op met vrouwen en tienermeisjes die gedwongen in de prostitutie werken. De vrouwen en kinderen die tot nu door Doma Mera zijn opgevangen, zijn daar dankzij het straatwerk terechtgekomen. Home of Change betaalde tot voor kort de huur van het opvanghuis en de huismoeder. Inmiddels is door een gift van een andere stichting het huis eigendom van het lokale team waardoor we de huur niet langer hoeven te betalen. Het project kan zelfstandig doorgaan.

Op dit moment onderzoeken we of we in het Pamir gebergte een nieuwe werkvoorziening kunnen starten voor vrouwen die alleen leven omdat hun mannen omgekomen zijn in conflicten.

DE 4 SPEERPUNTEN VAN ONS WERK ZIJN:

Safe Homes 


Home of Change biedt een veilig thuis voor vrouwen en kinderen die risico lopen om in mensenhandel of hedendaagse slavernij terecht te komen of daaruit vrijkomen. 

Bewustwording 


Home of Change creëert bewustwording met betrekking tot mensenhandel door middel van campagnes en het initiëren van nationale en internationale samenwerking. 

Source Projects


Door middel van Source Projects bieden we in brongebieden van mensenhandel, werkvoorzieningen voor vrouwen, om zo hun zelfredzaamheid te vergroten.  

Samenwerking 


Wij werken op een cultureel sensitieve manier en streven ernaar om mensen en lokale organisaties met elkaar te verbinden en zo projecten te faciliteren.    

RECHT IN HUIS 

Help vanuit jouw huis om mensenhandel nog meer onder de aandacht te brengen.

DE THREE PEAKS CHALLENGE 

Bij de TPC ga je een geweldige uitdaging aan waarbij je 3 bergen beklimt voor de vrijheid van een ander! Laat het ons weten als je interesse hebt in deze challenge. Dan brengen wij jouw op de hoogte zodra we weer een challenge op de planning hebben staan.

RUN FOR CHANGE 

Kom in beweging voor de vrouwen en kinderen die wij hulp bieden.  Organiseer een 'Run for Change'.

Geef een gift 

We waarderen je betrokkenheid bij onze organisatie. En ook jij kunt bijdragen aan de vrijheid van een ander! Bijvoorbeeld door onze projecten financieel te ondersteunen door middel van een eenmalige of maandelijkse gift.     

Versterk ons team 

Home of Change bestaat uit een team van enthousiaste vrijwilligers. Of het nu om een eenmalige campagne gaat of langdurige betrokkenheid bij ons werk, met elkaar zetten we ons in voor de vrijheid en veiligheid van een ander. 

Kom in actie 

Houd jij van een uitdaging en wil jij zo aandacht vragen voor mensenhandel? Dan zijn we op zoek naar jou! Maar ook als jij andere passies en talenten hebt, kun je je natuurlijk voor Home of Change inzetten! 

© 2011 - 2022 HOME OF CHANGE NEDERLAND, ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN