Wie 

Ons verhaal 

Jacqueline van Liere is de oprichter en director van Home of Change Nederland. Na haar studie SPH heeft ze in Zuid-Afrika gewerkt, waar ze misbruikte kinderen op een creatieve manier hun verhaal leerde vertellen. Veel van deze kinderen verkochten zichzelf in de straten van het dorp of werden op warme zomeravonden verhuurd op het strand. Deze rauwe werkelijkheid was aanleiding voor haar om in samenwerking met plaatselijke organisaties op te komen voor deze kinderen. 

 

Nadat Jacqueline terugkwam uit het buitenland heeft ze vrijwilligerswerk gedaan bij een mensenrechtenorganisatie en deed ze een korte studie interculturele communicatie om zich zo verder te ontwikkelen op het gebied van mensenrechten en gemeenschapsontwikkeling. Een onderzoeksreis naar Haïti en de Dominicaanse Republiek was voor haar de aanleiding om Home of Change in Nederland te beginnen. De organisatie bestond toen een jaar in Amerika, bestaande uit de oprichter Carolina Flores en een aantal vrijwilligers. Carolina heeft de organisatie in 2013 overgedragen aan Jacqueline, omdat zij en haar man een geweldige baan aangeboden kregen bij een andere internationale organisatie. 

 

Alle medewerkers van Home of Change doen hun werkzaamheden vrijwillig en ontvangen hier vooralsnog geen salaris voor. We streven er gezien de groei en professionaliteit van ons werk echter wel naar om een aantal medewerkers in loondienst te kunnen nemen. Op dit moment hebben we daar alleen de financiële middelen nog niet voor. 

VRIJWILLIGERS

46   

NEDERLAND 

26   

TAJIKISTAN 

4   

ZUID-AFRIKA 

  

INDIA 

10   

Ons Team 

Home of Change bestaat uit een team enthousiaste vrijwilligers die zich allemaal op eigen wijze inzetten. Of het nu om een eenmalige campagne gaat of langdurige betrokkenheid bij de organisatie, met elkaar zetten we ons in voor de vrijheid en veiligheid van vrouwen en kinderen. 

Het bestuur van Home of Change komt minimaal twee keer per jaar bij elkaar om de activiteiten van de stichting te bespreken, en te beoordelen of deze in lijn zijn met onze visie en missie. Tevens worden dan de financiële jaarverslagen doorgenomen en gekeurd. 

 

Maak kennis met onze teamleden uit Nederland: 

JACQUELINE 

 Captain Connect

Met mijn hele hart geloof ik dat mensenhandel moet en kan stoppen, en daar zet ik mij dagelijks voor in. Mijn werkzaamheden bij HoC bestaan uit vrijwilligers aansturen, het opstarten en ontwikkelen van projecten, en het overzien van alle internationale teams en projecten. Ik ben gepassioneerd om op cultureel sensitieve manieren te werken en zo, samen met anderen, vrijheid voor vrouwen en kinderen te creëren. 

ANNET 

Culinary Clerk 

Mijn naam is Annet. Als bestuurslid ben ik al een aantal jaren betrokken bij Home of Change vanuit Leeuwarden. Ik verzorg het secretariaat en de notulen van de bestuursvergaderingen. Ook coördineer sinds mei 2016 ik het project Taste & See. Bijzonder om met een heel team elke week weer maaltijden te kunnen verzorgen voor hen die daar belangstelling voor hebben en zo het werk van het Leger des Heils op de Weaze te ondersteunen. 


In verband met privacy en veiligheid plaatsen we van sommige vrijwilligers geen foto's op onze website. 

FERRY 

Charming Chairman 

Sinds vier jaar ben ik als bestuurslid betrokken bij Home of Change. Wat ik heel mooi vind aan de stichting is dat alles wat we doen om relatie gaat. Daarbij staan de vrouwen en kinderen die we steunen centraal in alles wat we overwegen en besluiten. Dat vind ik goud waard. Ik geniet ervan om met mijn ondernemershart bij te kunnen dragen aan het opzetten en ontwikkelen van projecten. Op die manier bijdragen aan gerechtigheid ervaar ik als een voorrecht. 

DAVID  

 Money Monarch

Ik ben David Grin en ben de penningmeester van HoC. Deel uitmaken van het team van deze organisatie die zich inzet voor kansarme vrouwen en kinderen, vind ik erg belangrijk. Mijn bijdrage als penningmeester is mijn manier om het onrecht, dat er niet zou moeten zijn, te bestrijden. Ik ben daarom ook trots op de projecten die wij ondersteunen om kansarme vrouwen en kinderen weer perspectief te geven. 

SANNE 

Pioneer Princess 

Mijn naam is Sanne Brouwer en ik geloof in de verbinding tussen Licht en Leven. Slavernij neemt dit weg en zorgt voor duisternis. Ik wil mij, onder andere door Home of Change, inzetten om weer ruimte te maken voor licht en leven in de ogen van gebonden mensen. 

EVANNE 

Green Queen 

Sinds de zomer van 2018 betrokken bij HoC. Toen ik het team ontmoette, werd ik gelijk enthousiast: wat een ontzettend fijn team met bevlogen mensen die een hart hebben voor vrouwen en kinderen die de hulp zo nodig hebben! Ik wil heel graag opstaan voor gerechtigheid, en heel specifiek op deze plek, omdat ik de zienswijze van HoC bewonder en mee wil werken aan een eerlijkere wereld. 

ESTHER

Productivity Pasha  

“We are not to simply bandage the wounds of victims beneath the wheels of injustice, we are to drive a spoke into the wheel itself” – Dietrich Bonhoeffer

Vanuit deze overtuiging en mijn passie om mensenhandel aan te pakken ben ik sinds een paar jaar betrokken bij Home of Change. Ik zet me binnen de organisatie in bij het ondersteunen van administratieve taken. Ook overzie ik een aantal Nederlandse projecten van HoC, waaronder de organisatie van de bijeenkomsten van het door HoC geïnitieerde platform Stop Moderne Slavernij.  

GERINA

Quirky Counselor 

Ik heb Home of Change tijdens mijn afstuderen leren kennen en direct in mijn hart gesloten; een kleine groep gepassioneerde mensen die zich inzet voor kwetsbare vrouwen en kinderen. Ik heb mee mogen gaan naar Tajikistan en Zuid-Afrika, om te zien wat Home of Change daar betekent. En dat is fantastisch! Mooie projecten met betrokkenheid van lokale mensen met ondersteuning van Home of Change. Deze vrouwen en kinderen een kans kunnen en mogen geven in het leven, is het mooiste gebaar dat je kunt maken. Je eigen keuze maken, je eigen leven leiden, iets wat voor de meesten van ons zo vanzelfsprekend klinkt. 

DOREMIEKE 

Cardinal Creative

Mijn naam is Doremieke Bos. Ik ben getrouwd met Bert en we hebben twee mooie zoons! Bij Home of change ben ik specifiek betrokken bij het project in India. We willen daar in samenwerking met het lokale team graag een werkvoorziening opzetten, waar eerlijke producten gemaakt worden. Ik geniet hier enorm van. Het is uitdagend, leerzaam en heel verrijkend om hiermee bezig te zijn! 

Ons Team  

Home of Change bestaat uit een team enthousiaste vrijwilligers die zich allemaal op eigen wijze inzetten. Of het nu om een eenmalig event gaat of langdurige betrokkenheid bij ons werk, met elkaar zetten we ons in voor de vrijheid en veiligheid van vrouwen en kinderen.Het bestuur van komt minimaal twee keer per jaar bij elkaar om met elkaar de activiteiten van de stichting te bespreken en te beoordelen of deze in lijn zijn met onze visie en missie van Home of Change. Tevens worden de financiële jaarverslagen doorgenomen en gekeurd.  

SJOERD 

 King of Climbs 

Hallo, ik ben Sjoerd Venema en sinds 2011 betrokken bij HoC. Met Kili Unlimited heb ik twee keer de Uhuru Challenge mogen mee-organiseren. In de afgelopen jaren heb ik Home of Change zien groeien en met elkaar hebben we veel mooie momenten mee mogen maken. HoC zet zich in voor zeer kwetsbare vrouwen en kinderen in complexe omstandigheden; ik heb hier veel waardering en bewondering voor. 

RACHEL

 Wonderous Writer   

Hoi ik ben Rachel Rubura, ik doe content marketing voor Home of Change. Ik ben in 2017 bij  Home of Change gekomen. Ik ben enthousiast om het team van Home of Change te zijn. Ik voegde me bij Home of Change om een ​​bijdrage te leveren aan het veranderen van het leven van de vrouwen en kinderen en ook om mensen bewust te maken van mensenhandel. 

ABE 

 Mountain Monster

Ik hou van verhalen en Home of Change heeft een ontzettend mooi verhaal van mensenlevens die worden veranderd. Daar doe ik maar al te graag aan mee! Voor drie projecten trotseren we met de Three Peaks Challenge drie bergen. Ik mag de groep klimmers begeleiden, enthousiasmeren en tot één team vormen. Ik heb er zin in, omdat het echt tijd en kracht vergt, maar vooral omdat ik het geweldig vind om samen met een ploeg heel verschillende mensen zo’n toffe uitdaging te volbrengen. 

Ik hou van verhalen en Home of Change heeft een ontzettend mooi verhaal van mensenlevens die worden veranderd. Daar doe ik maar al te graag aan mee! Voor drie projecten trotseren we met de Three Peaks Challenge drie bergen. Ik mag de groep klimmers begeleiden, enthousiasmeren en tot één team vormen. Ik heb er zin in, omdat het echt tijd en kracht vergt, maar vooral omdat ik het geweldig vind om samen met een ploeg heel verschillende mensen zo’n toffe uitdaging te volbrengen. 

PETER 

Digi Doctor 

Achter de schermen zet ik me in voor Home of Change op het gebied van ICT-ondersteuning. 

JOFFREY

Master Minder 

Sinds het begin van Home of Change ben ik betrokken als vrijwilliger. Het maakt me enthousiast om te zien dat deze organisatie daadwerkelijk een aantoonbaar verschil maakt in het leven van meisjes en vrouw. Ik help Home of Change door mijn creativiteit in te zetten om het verhaal zo duidelijk mogelijk en op een creatieve manier te vertellen. Want ik vind dat meer mesnen moeten begerijpen wat mensenhandel echt is, zodat we met elkaar er iets tegen kunnen doen.

MARZANNE 

Business Babe  

De visie van Home of Change, om onvoorwaardelijk voor vrouwen en kinderen te zorgen, resoneert in mijn hart. Het laat zien wat echte liefde is; aan mensen die geen liefde kennen of zichzelf misschien niet waardig genoeg achten om geliefd te worden. Op een holistische manier zorg dragen voor slachtoffers van mensenhandel, en hen emotioneel begeleiden en ondersteunen om zelfredzaam te worden is voldoende. En deel van een helingsproces dat vrouwen in staat stelt om hun waardigheid terug te krijgen. Ik vind het een eer om deel te mogen zijn van dit proces. 

 


heavy