Ons Team 

Home of Change bestaat uit een team enthousiaste vrijwilligers die zich allemaal op eigen wijze inzetten. Of het nu om een eenmalige campagne gaat of langdurige betrokkenheid bij de organisatie, met elkaar zetten we ons in voor de vrijheid en veiligheid van vrouwen en kinderen. Wegens de veiligheid van onze vrijwilligers in Tajikistan maken we hun gegevens niet openbaar op onze website en social media, maar ook zij zijn onderdeel van ons team.

Het bestuur van Home of Change komt minimaal twee keer per jaar bij elkaar om de activiteiten van de stichting te bespreken, en te beoordelen of deze in lijn zijn met onze visie en missie. Tevens worden dan de financiële jaarverslagen doorgenomen en gekeurd.

Maak kennis met onze teamleden  

Esther Vlot

Charming Chairwoman

Hi. Ik ben Esther en onderdeel van dit team met mooie mensen met een gedeelde passie; ons inzetten voor vrouwen en kinderen die door omstandigheden in de prostitutie terecht zijn gekomen of hiertoe gedwongen worden.

David Grin

Member of the board

Ik ben David Grin, bestuurslid (voorzitter) en ben betrokken bij het project Doma Mera in Tadjikistan. Ik onderhoud het contact met onze opvang en breng werkbezoeken aan het project namens de stichting. Deel uitmaken van het team van deze organisatie die zich inzet voor kansarme vrouwen en kinderen, vind ik erg belangrijk. Mijn bijdrage is mijn manier om het onrecht, dat er niet zou moeten zijn, te bestrijden. Ik ben daarom ook trots op de projecten die wij ondersteunen om kansarme vrouwen en kinderen weer perspectief te geven. 

Jesse Brunekreeft

Treasurer 

Ik ben Jesse, 21 jaar en sinds november 2022 penningmeester voor Home of Change. Mensenhandel is een probleem dat mij raakt en waar ik aan wil bijdragen door mijn taak als penningmeester


Evanne Tensen

Green Queen 

Sinds de zomer van 2018 betrokken bij HoC. Toen ik het team ontmoette, werd ik gelijk enthousiast: wat een ontzettend fijn team met bevlogen mensen die een hart hebben voor vrouwen en kinderen die de hulp zo nodig hebben! Ik wil heel graag opstaan voor gerechtigheid, en heel specifiek op deze plek, omdat ik de zienswijze van HoC bewonder en mee wil werken aan een eerlijkere wereld. 

Sergeí

King Bee

Ik ben Sergeí. Sinds 2011 ben ik betrokken bij Home of Change. In mijn eigen leven heb ik ervaren hoe we elkaar als mensen nodig hebben en is een ander mijn redding geweest om mijn leven te veranderen en me in te zetten voor kwetsbaren waaronder vrouwen en kinderen.


Jij hier?

 Mail ons!

Binnenkort meer over deze nieuwe vrijwilliger...

Hi Fondenswerver, verhalenverteller of wat ook jou talent is; neem contact met ons op en we drinken koffie en kijken hoe jij kunt bijdragen aan onze missie!

Caroline

Arty Artist

Volg je ons al op insta? Ik maak af en toe wat line-art illustraties voor de socials van Home of Change. Ik heb een hart voor vrouwen en wil Home of Change helpen het verhaal van deze vrouwen te vertellen!

Abe

Mountain Conqueror

Ik hou van verhalen en Home of Change heeft een ontzettend mooi verhaal van mensenlevens die worden veranderd. Daar doe ik maar al te graag aan mee! Voor de projecten van Home of Change trotseren we met de Three Peaks Challenge drie bergen. Ik mocht de groep klimmers begeleiden, enthousiasmeren en tot één team vormen. Ik heb zin in de volgende klim, omdat het echt tijd en kracht vergt, maar vooral omdat ik het geweldig vind om samen met een ploeg heel verschillende mensen zo’n toffe uitdaging te volbrengen. 

Ons verhaal 

Jacqueline van Liere

Oprichter van Home of Change NL

Jacqueline van Liere is de oprichter van Home of Change Nederland. Na haar studie SPH heeft ze in Zuid-Afrika gewerkt, waar ze misbruikte kinderen op een creatieve manier hun verhaal leerde vertellen. Veel van deze kinderen verkochten zichzelf in de straten van het dorp of werden op warme zomeravonden verhuurd op het strand. Deze rauwe werkelijkheid was aanleiding voor haar om in samenwerking met plaatselijke organisaties op te komen voor deze kinderen. Nadat Jacqueline terugkwam uit het buitenland heeft ze vrijwilligerswerk gedaan bij een mensenrechtenorganisatie en deed ze een korte studie interculturele communicatie om zich zo verder te ontwikkelen op het gebied van mensenrechten en gemeenschapsontwikkeling. Een onderzoeksreis naar Haïti en de Dominicaanse Republiek was voor haar de aanleiding om Home of Change in Nederland te beginnen. De organisatie bestond toen een jaar in Amerika, bestaande uit de oprichter Carolina Flores en een aantal vrijwilligers. Carolina heeft de organisatie in 2013 overgedragen aan Jacqueline, omdat zij en haar man een geweldige baan aangeboden kregen bij een andere internationale organisatie. 

Esther Vlot

Internationaal directeur Home of Change

Chairwoman of the board

Vanaf 17 oktober 2020 heeft Jacqueline van Liere haar rol als bestuurder van Home of Change overgedragen aan Esther Vlot.

Tijdens haar stage in de vrouwenopvang kwam Esther in aanraking met Maria. Een jonge vrouw die gevlucht was uit haar dorp in Sierra Leone en in contact kwam met een blanke man die haar beloofde te helpen. Maria kreeg een vals paspoort en reisde met de man naar Nederland met de hoop op een betere toekomst. Eenmaal in Nederland aangekomen werd Maria opgesloten in een huis en gedwongen tot prostitutie. Het is Maria gelukt om te ontsnappen uit de situatie en door de politie is zij naar de vrouwenopvang gebracht. Hoewel Maria haar fysieke vrijheid terug had, was haar toekomst onzeker en werd ze achtervolgd door het verleden. Zo leerde Esther de verhalen van Maria en andere vrouwen kennen die slachtoffer waren geworden van mensenhandel. Dit onrecht raakte haar en vanaf dat moment werd het haar persoonlijke missie om zich in te zetten voor slachtoffers van mensenhandel. Esther verdiepte zich in de complexiteit van het fenomeen mensenhandel en de aanpak daarvan. Zo volgde zij de minor aanpak mensenhandel tijdens haar opleiding tot maatschappelijk werker, begeleidde ze slachtoffers in haar werk en studeerde af op het thema mensenhandel. Via een collega hoorde zij over het werk van Home of Change en nam in 2015 contact op met Jacqueline. Jacqueline en Esther deelden hun gezamenlijke passie om zich in te zetten voor slachtoffers van mensenhandel en Esther werd vrijwilliger en ondersteunde Jacqueline in haar taken als bestuurder. Jacqueline nam na 10 jaar pionieren in 2020 de moedige stap om de stichting over te dragen aan een nieuwe bestuur en vertrouwde Esther toe de rol toe van bestuurder van haar over te nemen.

 

Alle bestuurders en medewerkers van Home of Change doen hun werkzaamheden op vrijwillige basis en ontvangen hier geen salaris voor. Alleen de huismoeder in onze SafeHome in Tajikistan ontvangt een maandelijkse vergoeding voor de zorg voor de vrouwen en kinderen. Zo zorgen we ervoor dat elke euro, zoveel mogelijk, direct besteed wordt aan onze projecten.